Συχνές ερωτήσεις για το συνεργείο

Ερωτήσεις «κλειδιά» - απαντήσεις «χρυσάφι»

  • Γιατί επιβάλλεται η αντικατάσταση του λιπαντικού του κινητήρα;

Το κάθε λιπαντικό αλλοιώνεται από το χρόνο, αλλά και από τη χρήση. Αργά και σταθερά χάνει την αποτελεσματικότητά του, δηλαδή παύει να λιπαίνει, και δεν απομακρύνει επαρκώς υποπροϊόντα καύσης από τον χώρο των κυλίνδρων.
Ταυτόχρονα, το λιπαντικό διαχειρίζεται τις μικρές ποσότητες υδρατμών που δημιουργούνται στο εσωτερικό, καθώς ο κινητήρας θερμαίνεται και κρυώνει. Παράλληλα, κατακρατεί τη σκόνη που εισέρχεται στον κινητήρα από το σύστημα εισαγωγής αέρα και διαχειρίζεται τα οξέα που σχηματίζονται από την αντίδραση των υδρατμών και των άλλων μολυσματικών ουσιών. Επιβάλλεται η αντικατάσταση και του φίλτρου σε κάθε αλλαγή λιπαντικού.
Προτείνεται η αντικατάστασή τους, αναλόγως του κατασκευαστή, κάθε 10.000 χλμ. ή μια φορά κάθε χρόνο, ανεξαρτήτως χιλιομέτρων.

 

  • Πότε αλλάζει ο ιμάντας χρονισμού;

Αναλόγως του τύπου κινητήρα, αντικαθίσταται από 75.000 έως 90.000 χλμ. ή κάθε 5 χρόνια. Το εξουσιοδοτημένο συνεργείο είναι αρμόδιο να ορίσει το πότε είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή. Σε περίπτωση μη έγκαιρης αντικατάστασης, κινδυνεύει άμεσα ο κινητήρας να «κολλήσει».

 

  • Πρέπει να καθαρίζουμε τα μπέκ του κινητήρα;

Ο καθαρισμός των μπέκ σε βενζινοκινητήρες είναι αναγκαίος. Εξοικονομεί χρήματα έως και 25%, από τη σωστή καύση εξασφαλίζοντας, παράλληλα, σωστή λειτουργία και επιδόσεις.

 

  • Μετά το πέρας της εγγύησης το επισκευάζω οπουδήποτε;

Εφ΄ όσον το αυτοκίνητό σας χρησιμοποιεί γνήσια ανταλλακτικά, καλό είναι να το αποφύγετε. Κάθε τοποθέτηση γνησίου ανταλλακτικού σας παρέχει ένα επιπλέον χρόνο εγγύησης ή 10.000 χλμ ( όποιο έρθει πρώτο) στο συγκεκριμένο σημείο.
Φανταστείτε το αυτοκίνητό σας, στα πρώτα 2 χρόνια εκτός εγγύησης, να συντηρείται με μη γνήσια ανταλλακτικά. Υπάρχει ο κίνδυνος να παρουσιαστούν αλυσιδωτά και συνήθως δυσεπίλυτα (δαπανηρά) προβλήματα. Το ιστορικό των επισκευών που διατηρούμε στην εταιρεία μας, άλλωστε, σας εξασφαλίζει από ανεξέλεγκτες καταστάσεις και διασφαλίζει την υψηλότερη τιμή μεταπώλησής του.

 

  • Τι είδους αυτοκίνητα επισκευάζει η ΑVC Α.Ε.;

Εκτός από την εξουσιοδότηση επισκευής των εργοστασίων που εκπροσωπούμε, διαθέτουμε την τεχνογνωσία να επισκευάζουμε τα πάντα, τόσον επιβατικά, όσο κι επαγγελματικά και μάλιστα χωρίς να χάνεται η εγγύηση του κατασκευαστή. Και το σημαντικότερο: πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

synergeio-2